Под мотото: "С перото на Паисий Хилендарски"...
Под мотото: "С перото на Паисий Хилендарски" днес учениците от I и II клас се включиха в следващото предизвикателство в Паисиевите дни, посветени на 128-годишнината от основаването на ОУ "Отец Паисий" - гр. Разград. Най-вълнуващо и емоционално за малките Паисиевци беше писането с пачи пера. С...
Учениците от V и VI клас четоха отделни откъси...
В седмицата на Паисиевите дни, във връзка с 128-годишнината от основаването на ОУ "Отец Паисий"- гр. Разград, учениците от V и VI клас четоха отделни откъси от "История славянобългарска". С тази инициатива те отдадоха почит към великото дело на българския будител и просветител Паисий Хилендарски.
128-годишнината от основаването на ОУ "Отец...
Във връзка с 128-годишнината от основаването на ОУ "Отец Паисий"- гр. Разград и седмицата на Паисиевите дни се проведе приятелска викторина между отборите на VII А и VII Б клас на тема: "Паисий Хилендарски - вдъхновител и будител". Надпреварата беше емоционална и оспорвана, а знанията на двата...
В ОУ "Отец Паисий"- гр. Разград започна...
В ОУ "Отец Паисий"- гр. Разград започна седмицата на Паисиевите дни. Поредицата мероприятия са посветени на 128-годишнината от основаването на училището. Проведе се първи етап от конкурса за рецитиране на българска поезия с учениците от III и IV клас. Те рецитираха стихове посветени на велики...
Втори етап от конкурса за рецитиране на...
Втори етап от конкурса за рецитиране на българска поезия с учениците от V, VI  и VII клас в седмицата на Паисиевите дни.  Отличените ученици от двата етапа ще бъдат наградени на празничния концерт, посветен на 128-годишнината от основаването на ОУ "Отец Паисий" - гр. Разград, който ще...
prev
next
Четвъртък, 06 Април 2023 06:26

Основно училище "Отец Паисий" гр. Разград отново чества своя Патронен празник!

Честит празник, любимо училище! 
 
Основно училище "Отец Паисий" гр. Разград отново чества своя Патронен празник!
Училище с богати традиции и дълга история!
Училище на 128 години!
 Училище със съвременен облик и  динамично развивитие!
Училище, което предлага възможности за модерно образование! 
Това е днес Основно училище "Отец Паисий" гр. Разград. 
В него ученици и учители ежедневно, активно и отговорно, въпреки трудностите, работят и продължават напред, овладяват нови знания. Днес те достойно защитават авторитета си на училище на бъдещето! Нека постигнатото ни дава удовлетворение, гордост и вдъхновение да продължаваме уверено по достойния път.
Честит празник, любимо училище!
В Основно училище "Отец Паисий" работят учители, потомци на първия будител - Паисий Хилендарски, работят с неуморен дух и всеотдайност, с устременост, сили и енергия за все по-високи постижения!
Празникът беше отбелязан с празничен концерт, чиито гости  бяха:
Ангел Петков - началник  РУО гр. Разград, Теодора Ненкова - гл. експерт "Организация на предучилищното и училищното образование" Община Раград, Рада Нейчева - председател на СБУ към КНСБ и областен координатор, Мирена Симова - кмет на с. Топчии, Недялка Цанева - директор на ДГ "Детелина" - гр. Разград.
Скъпи  гости бяха и децата от ДГ "Детелина" заедно с учителките З. Тасева и  Д. Великова, които  поднесоха чудесен поздрав на присъстващите. 
 
В приветственото си слово  Мирослав Минков, директор на училището, честити празника с думите:
" Бъдете здрави, целеустремени и отговорни!"
Скъпи родители, благодарим Ви, че в тези трудни мигове сте до нас и до Вашите деца! Без Вашата помощ ние трудно бихме успели. Благодарим Ви за подкрепата!
Прекланяме се пред делото и подвига Хилендарския монах. На него подражаваме в отговорността да се учим и бъдем достойни наследници на едни истински родолюбец и борец за свобода. Затова седмицата, предхождаща празника беше белязана с редица мероприятия, преминали под мотото Паисиеви дни
Честит празник, любимо училище! Училище с минало, богато на успехи! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в теб! 
Ние почитаме твоята дълголетна история, пазим твоите традиции. Ще бъдем силни и ученолюбиви, честни и дръзки, обединени от онова, невидимо за очите нещо, което всеки от нас носи в сърцето. Да бъде!!! 
 
 
 

Контакти

ОУ "Отец Паисий"

адрес: Разград,

ул. "Паисий" № 6

тел: 0878684392

e-mail: info-1702616@edu.mon.bg

 

Анкета

Харесва ли Ви новата визия на училищния сайт?