Алея на славата
Николай Димитров, ученик в VI-а клас от ОУ "Отец Паисий" гр. Разград  е  победител,  завоювал първо място  във възрастова група  V - VI клас за стихотворение в Националния конкурс " Бог е любов"  2022 - 2023 г. Ръководството и учителският колектив на ОУ  "Отец...
Под мотото: "С перото на Паисий Хилендарски"...
Под мотото: "С перото на Паисий Хилендарски" днес учениците от I и II клас се включиха в следващото предизвикателство в Паисиевите дни, посветени на 128-годишнината от основаването на ОУ "Отец Паисий" - гр. Разград. Най-вълнуващо и емоционално за малките Паисиевци беше писането с пачи пера. С...
Учениците от V и VI клас четоха отделни откъси...
В седмицата на Паисиевите дни, във връзка с 128-годишнината от основаването на ОУ "Отец Паисий"- гр. Разград, учениците от V и VI клас четоха отделни откъси от "История славянобългарска". С тази инициатива те отдадоха почит към великото дело на българския будител и просветител Паисий Хилендарски.
128-годишнината от основаването на ОУ "Отец...
Във връзка с 128-годишнината от основаването на ОУ "Отец Паисий"- гр. Разград и седмицата на Паисиевите дни се проведе приятелска викторина между отборите на VII А и VII Б клас на тема: "Паисий Хилендарски - вдъхновител и будител". Надпреварата беше емоционална и оспорвана, а знанията на двата...
В ОУ "Отец Паисий"- гр. Разград започна...
В ОУ "Отец Паисий"- гр. Разград започна седмицата на Паисиевите дни. Поредицата мероприятия са посветени на 128-годишнината от основаването на училището. Проведе се първи етап от конкурса за рецитиране на българска поезия с учениците от III и IV клас. Те рецитираха стихове посветени на велики...
prev
next
Вторник, 21 Април 2020 00:00

125 години от основането на училище ОУ "Отец Паисий"

ОУ "Отец Паисий" гр. Разград е основано през далечната 1895 г. Първоначално училището се помещава в така наречената "вехта болница".
Основите на училищната сграда се поставят през юли 1902 г. от Общинското управление на гр. Разград.
До 1960 в училището се обучават ученици от I до IV клас. През учебната 1961/1962 г. училище "Отец Паисий" е преименувано в "Паисий Хилендарски" и става основно.
Днес училището разполага с два учебни корпуса, модерни кабинети и висококвалифицирани педагогически кадри.
В безкрайния контекст на времето 125 години е време на две поколения, два последователни човешки живота, изживени достойно и смислено. А извървеният дълъг път, съчетан с неутолим стремеж към знания е залог за вечност и непреходност.
Така една след друга се изнизват годините, сменят се поколенията, сменя се мисленето на хората, а през вратите на училището излизат випуск след випуск.
Десетки учители са оставили в класните стаи искрици от пламъка на своето сърце, за да се разгори огъня на знанието и любовта в крехките детски души.
И днес, в условията на форсмажорни обстоятелства, училището си остава същия този храм на знанието, но вече в нова среда - необятното интернет пространство. В него ученици и учители понасят с лекота товара на училищните радости и грижи, превръщайки ги в незабравими мигове.
Да бъде преблагословен оня първи училищен звънец, който преди 125 години възвести началото на новия храм на науката ОУ "Отец Паисий" гр. Разград.

Контакти

ОУ "Отец Паисий"

адрес: Разград,

ул. "Паисий" № 6

тел: +359 878684373

e-mail: info-1702616@edu.mon.bg

 

Анкета

Харесва ли Ви новата визия на училищния сайт?